Image for College van B&W vraagt om nieuwe bomenverordening

College van B&W vraagt om nieuwe bomenverordening

Het college van burgemeester en wethouders heeft aan de gemeenteraad van Woerden gevraagd om een herziene bomenverordening op te stellen. Dit naar aanleiding van het initiatiefvoorstel van Progressief Woerden voor het vergroenen van de leefomgeving.

Het college omarmt het voorstel, maar vindt dat een aantal zaken nog niet voldoende zijn uitgewerkt. Daarom vraagt het college in een raadsinformatiebrief om het ambtelijke apparaat een aantal verbeterpunten verder te laten uitzoeken. De gemeenteraad wordt gevraagd een nieuwe bomenverordening op te stellen, met als basis de doelen en uitgangspunten van het initiatiefvoorstel van Progressief Woerden. De eerste vervolgstap is nu het opstellen van een projectplan.

Weerbericht

Opklaringen, wolken en buien

Een gebied met buien trok afgelopen nacht vanuit België over onze omgeving en een front levert vandaag ook weer een enkele bui op.

Deze zaterdagochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af en het blijft vrijwel droog. De matige wind is zuidwest. De temperatuur is 15°C.

In de middag wisselend bewolkt en even later vallen en enkele buien met kans op onweer. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 18°C aan.

In de nacht opklaringen en kans op een bui. Het koelt daarbij af naar 12°c.

Zondag wisselvallig weer met wolken, opklaringen en kans op een enkele bui. De matige wind blijft zuidwest. Het kwik loopt op naar 18°C.

Foto: VWK Een enkele bui