Image for Collectanten gezocht financiering nieuw pand Mantelmeeuw

Collectanten gezocht financiering nieuw pand Mantelmeeuw

Om het gat in de begroting van het nieuwe pand van de Mantelmeeuw kleiner te maken, is Hospice De Mantelmeeuw op zoek naar collectanten. In de week van 26 tot en met 31 augustus gaan mensen met een collectebus door hun eigen of een andere buurt lopen om geld op te halen voor De Mantelmeeuw.

Stichting De Mantelmeeuw in Woerden biedt ondersteuning aan mensen in de laatste fase van hun leven. Thuis of in het hospice aan de Meeuwenlaan kunnen mensen op een waardige en persoonlijke manier afscheid nemen van het leven.

Het pand aan de Meeuwenlaan is te klein gebleken. De afgelopen jaren was er regelmatig onvoldoende plek door de groeiende vraag naar hospicezorg. Een nieuw hospice is in voorbereiding. Er is een mooie plek, de tekeningen liggen er, maar de financiering is nog niet rond.

“Collecteren kost meestal maar een paar uur, en bijna iedereen kent De Mantelmeeuw en draagt de zorg daar een warm hart toe. Ik vind collecteren leuk,” zegt collectant Inge Ribbert uit Woerden. “Van collecteren voor De Mantelmeeuw word je al lopend en trapklimmend fitter, en iets doen voor een ander geeft je een blij en tevreden gevoel.”

Als je interesse hebt om in Woerden, Harmelen, Kamerik, Zegveld of Linschoten, kun je een mail sturen naar info@demantelmeeuw.nl. Vermeld in de mail je naam, adres en telefoonnummer.

Video

Weerbericht

Zon en wolken

De komende dagen wordt het beter weer met meer zon en hogere temperaturen maar optimaal zomerweer zit er nog niet in.

In de ochtend trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 19°C.

In de middag is er steeds meer ruimte voor de zon en op het eind van de dag en in de avond is het zonnig weer. De zwakke wind is west tot noordwest. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht brede opklaringen maar ook kans op mist. De temperatuur zakt naar 12°C.

Donderdag een zelfde soort weer als vandaag. In de ochtend wolkenvelden en opklaringen. In de middag meer zon en tegen de avond zonnig weer. De wind wordt zuid en de thermometer geeft een zomerse waarde van 25°C aan.

Foto: Leo Petersen Ondanks de natte grond

Notificaties aanzetten Ja Nee