Image for ChristenUnie wil geen gaswinning in Groene Hart

ChristenUnie wil geen gaswinning in Groene Hart

Mirjam Bikker, leider van de landelijke ChristenUnie, wil niet dat het kabinet akkoord gaat met gaswinning in het Groene Hart. 

Het Canadese oliebedrijf Vermillion onderneemt nieuwe stappen om gas te winnen uit het Papekopveld. Dit veld ligt grotendeels onder de Woerdense wijk Molenvliet en het veenweidegebied van Waarder en Papekop. Daarbij zijn grote risico’s op verzakking, bodemdaling en schade aan landschap en huizen. De ChristenUnie stelde vorige maand al vragen aan demissionair staatssecretaris Vijlbrief. De antwoorden stellen nog niet gerust. Bikker benadrukt dat de gemeenten Woerden, Bodegraven-Reeuwijk en Oudewater heel duidelijk hebben gemaakt dat zij gaswinning absoluut niet zien zitten. Het kabinet moet Vermillion daarom laten weten dat dit ook niet aan de orde zal zijn. 

Vrij zonnig weer

Zondag deed zijn naam eer aan. En de temperatuur was prettig. We blijven nog een poosje van dit zomerweer genieten.

Deze maandagochtend begint met nevel maar al snel krijgt de zon de overhand. Er staat maar weinig wind en de temperatuur loopt al snel op naar 20°C.

In de middag en avond veel zon en enkele stapelwolken. De zwakke wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 24°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 14°C.

Dinsdag krijgen we een zonnige en warme zomerdag. De zwakke wind zit in de oosthoek. Het kwik loopt op naar 27°*.

Foto: Tonnie Morsink Na de nevel zonnig

De Agenda

wo
05
jun
vr
21
jun
Bodegraven
za
22
jun
ma
24
jun
ma
24
jun