Image for Certificaat Fairtradegemeente verlengd tot 2025

Certificaat Fairtradegemeente verlengd tot 2025

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft sinds 2017 het certificaat Fairtradegemeente in bezit, dat is toegekend door het bestuur van Fairtrade Gemeente NL. Het certificaat Fairtrade voor Bodegraven-Reeuwijk is in januari 2024 verlengd tot en met december 2025.

Om de twee jaar wordt gecontroleerd of de gemeente nog steeds activiteiten uitvoert ten behoeve van eerlijke handel en of er aantoonbaar draagvlak is in de samenleving voor Fairtrade.

Het controleteam dat eind januari de gemeente heeft gecontroleerd is tevreden over de inzet van de werkgroep Fairtrade en het plan om de titel global goals gemeente te verwerven. Als verbeterpunten werden genoemd: de samenwerking met scholen en kerken, de communicatie over activiteiten via lokale media, en aanschaffen van fraitrade bedrijfskleding. Verder waren er alleen maar complimenten voor bijvoorbeeld ondernemers die fairtradeproducten verkopen.

Kijk voor meer informatie in raadsinformatiebrief juni 2024 nr 55

Zon en wolken

De komende dagen wordt het beter weer met meer zon en hogere temperaturen maar optimaal zomerweer zit er nog niet in.

In de ochtend trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 19°C.

In de middag is er steeds meer ruimte voor de zon en op het eind van de dag en in de avond is het zonnig weer. De zwakke wind is west tot noordwest. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht brede opklaringen maar ook kans op mist. De temperatuur zakt naar 12°C.

Donderdag een zelfde soort weer als vandaag. In de ochtend wolkenvelden en opklaringen. In de middag meer zon en tegen de avond zonnig weer. De wind wordt zuid en de thermometer geeft een zomerse waarde van 25°C aan.

Foto: Leo Petersen Ondanks de natte grond

Live TV

Notificaties aanzetten Ja Nee