Image for Burgemeester sluit drugspanden in Schoonhoven

Burgemeester sluit drugspanden in Schoonhoven

SCHOONHOVEN- Burgemeester Hans Beenakker heeft in Schoonhoven twee woningen gesloten. Tijdens onderzoeken door de politie zijn in beide woningen drugs aangetroffen. De politie heeft de burgemeester hierover een rapport toegezonden.

De sluitingen zijn ingegaan op 6 en 11 juni 2024. Eén van de twee woningen blijft drie maanden gesloten. In deze woning werden harddrugs gevonden. De andere woning werd gesloten voor vier maanden. Hier werden harddrugs, softdrugs en imitatiewapens gevonden. De informatie uit het politierapport overtuigt de burgemeester ervan dat de drugs bestemd waren voor de handel.

De sluiting van een woning betekent dat niemand de woning in die periode mag gebruiken. De deur wordt verzegeld om te voorkomen dat iemand de woning nog in gaat. De burgemeester mag dit doen op grond van de Opiumwet. Hij legt uit dat dit niet bedoeld is om bewoners te straffen, maar om de openbare orde te handhaven.

Veiligheid in de wijk bewaken’
“Straffen gebeurt door het Strafrecht, door politie en justitie. Deze sluitingen zijn bedoeld om de veiligheid in de wijk te bewaken. Ik vind het belangrijk dat iedereen zich veilig voelt in onze gemeente. En in een veilige wijk horen géén drugspanden, drugsdealers en criminelen thuis. Door deze woningen te sluiten, geven we een signaal af aan criminelen en woningeigenaren: dit tolereren we niet”, aldus de burgemeester.

Daarnaast heeft de burgemeester een last onder dwangsom opgelegd aan een inwoner van Ouderkerk aan den IJssel. In zijn woning vond de politie hennep en vuurwerk. Deze last houdt in dat de inwoner een dwangsom moet betalen als hij nog een overtreding begaat. Ook deelde de burgemeester twee waarschuwingen uit aan bewoners waarvan in de woning een kleine hoeveelheid drugs werd gevonden.

Laatste nieuws uit de Krimpenerwaard

Vrienden van RTV Krimpenerwaard

Zoeken
Notificaties aanzetten Ja Nee