Image for Brandweer Lekkerkerk krijgt nieuw watertransportvoertuig

Brandweer Lekkerkerk krijgt nieuw watertransportvoertuig

LEKKERKERK – Sinds mei 2022 heeft de brandweer van Stolwijk de beschikking over een zogenaamd WTS-500 voertuig. Dit voertuig heeft de beschikking over een grotere watertank (10.000 liter) dan de “normale” tankautospuit (2000 liter), 500 meter slangen en een dompelpomp om snel water te kunnen pompen vanuit “open water”. In maart/april 2025 zal ook Brandweer Lekkerkerk een WTS-500 voertuig krijgen.

Het waterleidingnet is veranderd, er zijn dunnere leidingen en dat houd in dat er minder water beschikbaar is voor de brandweer vanuit de ondergrondse brandkranen. Om die reden heeft de brandweer Hollands Midden sinds 2022 verspreid over de regio Hollands Midden (van Noordwijkerhout tot Schoonhoven) drie WTS-500 voertuigen in dienst die bij elke melding van een gebouwbrand worden opgeroepen. Deze voertuigen zijn gestationeerd in Boskoop, Rijnsburg en Stolwijk.

Uitbreiding aantal voertuigen
Het gebruik van de WTS-500 voertuigen bevalt de Brandweer Hollands Midden goed en daarom is er besloten om extra voertuigen te gaan stationeren in de regio. In november 2024 komt er een WTS-500 voertuig in Sassenheim, Zevenhuizen en Bodegraven. In maart/april 2025 krijgen de kazernes Lekkerkerk, Roelofarendsveen en Voorschoten het voertuig en in april/mei 2025 zal het tiende voertuig komen in Nieuwveen.

Met deze nieuwe voertuigen verkort de brandweer de aanrijtijd van een WTS-500 en verkleinen ze ook de belastbaarheid van de brandweervrijwilligers omdat de inzetten gespreid worden over tien in plaats van drie vrijwilligerskorpsen. Het WTS-500 voertuig van Brandweer Stolwijk is sinds de in gebruikname (mei 2022) gemiddeld negen keer per maand opgeroepen.

In mei 2022 nam Brandweer Stolwijk de WTS-500 in gebruik, RTV Krimpenerwaard was daarbij aanwezig en maakte onderstaande beelden.

Laatste nieuws uit de Krimpenerwaard

Vrienden van RTV Krimpenerwaard

Zoeken
Notificaties aanzetten Ja Nee