Image for Brand teistert Waddinxveen

Brand teistert Waddinxveen

Voor de derde keer op rij binnen 2 weken, moest de brandweer opnieuw naar een grote woningbrand. Uiteindelijk werd er opschaling Groot gegeven. De wachtcommandant dhr. Van Maarl vertelde dat de bewoners niet meer in de twee panden waren. Het betreft een huis 2onder 1 kap op de Noordkade in Waddinxveen. De brand is begonnen onder het dak van het huis aan de linkerkant. Het verontrust de brandweer dat er zonnepanelen op het dak zaten maar de bewoners in de buurt hoeven zich niet ongerust te maken voor glassplinters in hun tuin vertelde hij. Ook werd er vanaf een waterpunt extra water betrokken voor watertransport. Of dat vanuit de Gouwe kwam kon de commandant niet vertellen.
Wel is uit voorzorg ook de Gouwe gestremd voor scheepvaart i.v.m. rookontwikkeling.

Uiteindelijk werd het sein defensief buiten gegeven omdat er instortingsgevaar was. Bouw en onderzoek is dan ook onderweg hiervoor.

Oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Weerbericht

Zon en wolken

De komende dagen wordt het beter weer met meer zon en hogere temperaturen maar optimaal zomerweer zit er nog niet in.

In de ochtend trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 19°C.

In de middag is er steeds meer ruimte voor de zon en op het eind van de dag en in de avond is het zonnig weer. De zwakke wind is west tot noordwest. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht brede opklaringen maar ook kans op mist. De temperatuur zakt naar 12°C.

Donderdag een zelfde soort weer als vandaag. In de ochtend wolkenvelden en opklaringen. In de middag meer zon en tegen de avond zonnig weer. De wind wordt zuid en de thermometer geeft een zomerse waarde van 25°C aan.

Foto: Leo Petersen Ondanks de natte grond

RTW ook op DAB+
RTW is een ANBI

RTW FM

RTW
Mauritslaan 55
2741 CE Waddinxveen
Tel (0182) 61 03 79
info@rtw.nl

KvK 41173041
RSIN 007799664

Notificaties aanzetten Ja Nee