Image for UPDATE: Brand in flat Waddinxveen

UPDATE: Brand in flat Waddinxveen

Gisteravond is om en nabij 23.00 uur brand uitgebroken In een flatgebouw op het Jan van Bijnenpad in Waddinxveen. Deze brand werd gemeld door een oplettende fietser die 112 heeft gebeld. De brandweer rukte massaal uit, opschaling GRIP 1, want het was een uitslaande brand. Er zijn ongeveer 9 mensen naar het ziekenhuis vervoerd vanwege rookinhalatie waaronder de mannelijke bewoner die lag te slapen in de flat.

Volgens een woordvoerder van de brandweer zijn 140 bewoners in het Anne Franckcentrum opgevangen door de hulpdiensten.

Vlak voor 00.00 uur liet de brandweer weten dat de brand onder controle was. Er zijn in totaal ruim 50 appartementen ontruimd maar de bewoners mochten naar hun woning terugkeren om ongeveer 04.00 uur., op 9 flats na, voor deze bewoners is opvang geregeld bij familie of hebben vervangende woonruimte toegewezen gekregen.

Burgemeester Evert-Jan Nieuwenhuis was vannacht ook ter plaatse en vertelde vanochtend dat de bewoners erg geschrokken waren en dat hij met vele van hun een praatje heeft gehouden. Hij was blij te zien dat het met deze mensen weer wat beter ging en dat velen van hun in het zonnetje zaten met een bakje koffie om met elkaar de verhalen te delen.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend en wordt momenteel onderzocht.

De afgevaardigde van Woonpartners wist te vertellen dat de flat waar de brand is uitgebroken, onbewoonbaar is. De andere 8 flats hebben rookschade opgelopen en zullen moeten worden gereinigd.
Wanneer die bewoners terug kunnen naar hun flat is nog niet bekend.

Woensdag om en nabij 16.00 – 16.30 uur zal er een bijeenkomst zijn in het Anne Franck om de bewoners bij te praten door Woonpartners.
RTW zal hierbij aanwezig zijn en komen dan bij u terug voor een update.

Bron en Beeld: Willy Klomp

Weerbericht

Wolken en zon

Het aller aardigste zomer weer houdt nog even aan. Wolken, zonnige momenten en een prima temperatuur. Alleen vrijdag deels nat.

Deze woensdagochtend is er veel ruimte voor de zon. De zwakke wind is noordwest en de temperatuur 19°C.

In de middag en avond zonnig weer. De zwakke wind waait uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 22°C.

De nacht levert helder weer op bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Donderdag ochtend en middag een mix van wolken en flinke opklaringen maar in de avond trekt de hemel dicht. De zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 24°C aan

In de nacht is het bewolkt en valt er lichte regen. Met 17°C is het een zwoele nacht.

Vrijdag veel bewolking en in de ochtend en deel van de middag soms wat regen. Op het eind van de middag en in de avond klaart het op. De wind blijft zuidwest. De temperatuur is deze dag 21°C.

Het volgende nieuwe weerbericht wordt zaterdag geplaatst.

Foto: Drenthe natuurlijk Hollandse zomerluchten

RTW ook op DAB+
RTW is een ANBI

RTW FM

RTW
Mauritslaan 55
2741 CE Waddinxveen
Tel (0182) 61 03 79
info@rtw.nl

KvK 41173041
RSIN 007799664

Notificaties aanzetten Ja Nee