Image for Bovengemiddeld aantal motorrijders in Woerden

Bovengemiddeld aantal motorrijders in Woerden

In Woerden staan 2142 motorfietsen geregistreerd. Dat is, op het aantal volwassen inwoners, meer dan gemiddeld in Nederland. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Ook zijn er in de gehele provincie Utrecht steeds meer mensen met een motorrijbewijs.

Traditiegetrouw is de periode rond Hemelvaartsdag de start van het nieuwe motorrijseizoen. Experts, zoals rijinstructeurs, waarschuwen dat voorzichtigheid geboden is wanneer men weer voor het eerst op de motor stapt. Rijders moeten er weer inkomen en ander verkeer is vaak niet meer gewend aan motoren op de weg. Dat kan tot gevaarlijke situaties leiden.

Foto: Kees de Kwaasteniet

Weerbericht

Opklaringen, wolken en buien

Een gebied met buien trok afgelopen nacht vanuit België over onze omgeving en een front levert vandaag ook weer een enkele bui op.

Deze zaterdagochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af en het blijft vrijwel droog. De matige wind is zuidwest. De temperatuur is 15°C.

In de middag wisselend bewolkt en even later vallen en enkele buien met kans op onweer. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 18°C aan.

In de nacht opklaringen en kans op een bui. Het koelt daarbij af naar 12°c.

Zondag wisselvallig weer met wolken, opklaringen en kans op een enkele bui. De matige wind blijft zuidwest. Het kwik loopt op naar 18°C.

Foto: VWK Een enkele bui