Image for Bouw van nieuw gemeentehuis weer stap dichterbij

Bouw van nieuw gemeentehuis weer stap dichterbij

BERGAMBACHT- Wethouder Pascal van der Hek heeft afgelopen woensdag de aannemingsovereenkomsten voor de bouw van het nieuwe gemeentehuis ondertekend. Met deze ondertekening is de aanbesteding van de bouw van het gemeentehuis afgerond. De partijen Dura Vermeer en Gabriëls Elektro hebben de opdracht gegund gekregen. De bouw gaat al snel van start.

Wethouder Pascal van der Hek, directeur Rutger Veldhoen van Dura Vermeer en directeur Harald Verhoeven van Gabriëls Elektro waren aanwezig op het gemeentehuis in Schoonhoven om de aannemingsovereenkomsten te ondertekenen.

Van der Hek is zeer tevreden, “Hiermee is een belangrijke nieuwe mijlpaal bereikt in het proces van de bouw naar ons nieuwe, duurzame en energieneutrale gemeentehuis. Bovendien krijgen de vier huidige gemeentekantoren een nieuwe bestemming. Hierbij kijken we naar de mogelijkheid om sociale huurwoningen te realiseren. Ik wil de raad bedanken voor het vertrouwen dat we deze mooie plannen nu ook echt waar kunnen maken.”

Zorgvuldige selectie
Sinds november vorig jaar konden gekwalificeerde bedrijven en aannemers zich inschrijven om het nieuwe gemeentehuis te bouwen. Na een zorgvuldige selectie kwamen Dura Vermeer en Gabriëls als de beste inschrijvingen uit de bus.

Dura Vermeer heeft de opdracht voor de bouwkundige werkzaamheden en de coördinatie van uitvoerende partijen op de locatie van de bouw. Gabriëls zorgt voor de elektrotechnische installaties, bijvoorbeeld stroomvoorziening, verlichting, brandmeldinstallatie, en de werktuigbouwkundige installaties, zoals klimaatregulatie en de liften.

Start werkzaamheden
Het gemeentehuis komt op de hoek van de Veerweg en Provincialeweg in Bergambacht. Vanaf 10 juni wordt op deze plek de grond gereed gemaakt voor de bouw. Kruiswijk Civiel uit Bergambacht is in deze periode bezig met o.a. het dempen van sloten en het uitvoeren van grondwerkzaamheden.

Daarnaast wordt de bouw ‘achter de schermen’ verder voorbereid. Deze werkzaamheden bestaan uit het definitief maken van de werktekeningen, afspraken maken over de levering van materialen en de productie van de (houten) bouwelementen. Volgens planning starten de heiwerkzaamheden na de bouwvakantie.

Omwonenden krijgen tijdig informatie over de geplande werkzaamheden. In het vierde kwartaal 2025 moet het nieuwe duurzame gemeentehuis klaar zijn. Alles over het nieuwe gemeentehuis is te vinden op krimpenerwaard.nl/nieuw-gemeentehuis.

Laatste nieuws uit de Krimpenerwaard

Vrienden van RTV Krimpenerwaard

Zoeken
Notificaties aanzetten Ja Nee