Image for Bodegraven-Reeuwijk sluit 2023 af met positief resultaat van 5,6 miljoen euro

Bodegraven-Reeuwijk sluit 2023 af met positief resultaat van 5,6 miljoen euro

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk sluit het boekhoudkundig jaar in 2023 af met een positief resultaat van 5,6 miljoen. Daarvan is 2,1 miljoen te danken aan een overschot op de bijdrage van het rijk voor de noodopvang van vluchtelingen en 1,6 miljoen aan een hogere bijdrage van het rijk dan geraamd.

De leningenportefeuille bevatte in 2022 nog op 155 miljoen euro en is inmiddels gedaald naar 148 miljoen euro. De reserve is ten opzichte van 2022 met 6 miljoen euro toegenomen naar 29,8 miljoen euro. Financieel gaat het beter dan gepland dankzij incidentele meevallers.

Vier van de negen programma’s hebben een positief resultaat geboekt. Het programma sociaal domein lijkt positief te scoren, maar er is een tekort van 1,6 miljoen euro. Dat komt door een toename van het aantal bijstandsuitkeringen en toekennen van meer hulp in het huishouden. Het aantal kinderen met jeugdzorg is afgenomen, maar de kinderen die jeugdzorg ontvangen hebben zwaardere en duurdere zorg nodig.

De jaarrekening zal 10 juli in de gemeenteraad worden behandeld. Vanwege problemen bij de invoering van een nieuw financieel softwarepakket en het uitvallen van een medewerker, was het niet mogelijk om de tabellen in de rapportage te genereren. Inmiddels is dat wel gelukt en de accountant is begonnen met de controle van de jaarrekening.

Opklaringen, wolken en buien

Een gebied met buien trok afgelopen nacht vanuit België over onze omgeving en een front levert vandaag ook weer een enkele bui op.

Deze zaterdagochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af en het blijft vrijwel droog. De matige wind is zuidwest. De temperatuur is 15°C.

In de middag wisselend bewolkt en even later vallen en enkele buien met kans op onweer. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 18°C aan.

In de nacht opklaringen en kans op een bui. Het koelt daarbij af naar 12°c.

Zondag wisselvallig weer met wolken, opklaringen en kans op een enkele bui. De matige wind blijft zuidwest. Het kwik loopt op naar 18°C.

Foto: VWK Een enkele bui

De Agenda

wo
05
jun
vr
14
jun
za
15
jun
za
15
jun