Image for Bodegraafse glaskunstenaar exposeert in Goudse galerie

Bodegraafse glaskunstenaar exposeert in Goudse galerie

De Bodegraafse kunstenaar, Marry Buiks, is door een grote kunstgalerie in Gouda – Unit4Art – gevraagd om er zijn glasobjecten te exposeren. De galerie is vlakbij het station gehuisvest aan Crabethpark 24 en is nu een half jaar open. De expositie bevat verschillende kunstvormen, o.a. fotografie, video art, lichtkunst, mixed media, sculpture, schilderkunst, poëzie en design. En sinds kort ook glaskunst van de Bodegraafse kunstenaar Marry Buiks.

Galeriehoudster Nicole Jansen van Unit4Art kwam met Marry zijn kunst in aanraking toen zij een maar maanden geleden met haar auto op weg was naar een afspraak. Op de Zuidzijde in Bodegraven reed zij langs een bijzonder pand met kleurrijk glas. Een tussenstop werd gemaakt met als resultaat dat Marry nu, in deze mega grootte kunstgalerie, door Nicole niet alleen is verwelkomd maar ook zijn kunst heeft toegevoegd.

Zijn glasobjecten zijn In verschillende units bij andere kunstenaars te zien. Marry wil door kunstvormen te mengen elkaars werk versterken en het ook voor de kijker afwisselend te maken.

Op zoek naar een kunstcadeau, een geschenk voor Moederdag, op jacht naar inspiratie of verrast willen worden dan is een bezoek aan deze Galerie de moeite waard. Kunst beleven, dwalen door verschillende pop-up kunstunits of gewoon er even lekker uit willen zijn.

Tekst en foto aangeleverd door Antoinette Riekert

Zon en buien

Na een fraaie maandag met vooral aan de kust zonnig weer wordt het deze dinsdag vooral in de middag een stuk minder fraai.

In de ochtend wisselen wolken en zonnige momenten elkaar af. Er staat maar weinig wind bij een temperatuur van 17°C.

In de middag en avond veel bewolking waaruit buien vallen. In de avond ontstaan er opklaringen. De zwakke wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 20°C.

In de nacht opklaringen. De minimumtemperatuur is 13°C.

Woensdag wolken en vooral in de loop van de middag en in de avond veel zon. De thermometer geeft 20*C aan.

Foto: Weerwoord.be In de middag buien

De Agenda

wo
05
jun
wo
19
jun
wo
19
jun
Woerden
do
20
jun
vr
21
jun
za
22
jun
2811 GS Reeuwijk