Image for Bijentelling op biologische graslanden

Bijentelling op biologische graslanden

Tussen 15 en 24 april was er op verschillende locaties door heel het land de Nationale Bijentelling. Op de biologische graslanden van Boer Bert werden ook bijen geteld. In totaal zijn daar zeven verschillende soorten bijen gevonden.

Het was opvallend dat er veel wespbijen aanwezig waren. Dit zijn bijen die niet zelf hun nest maken en stuifmeel verzamelen. Zij leggen hun eitjes neer in het nest van een andere bij. Op zoek naar een geschikt nest zie je wespbijen vaak laag over de grond rondzwerven.

Door een half uurtje bijen te tellen in april, komen onze natuur- en milieuorganisaties elke keer weer meer te weten over de bij. De helft van de 360 soorten bijen die ons land rijk is, wordt bedreigd. Daarom is het van belang om informatie over de bestuivers te verzamelen.

Video

Weerbericht

Vrij zonnig weer

Zondag deed zijn naam eer aan. En de temperatuur was prettig. We blijven nog een poosje van dit zomerweer genieten.

Deze maandagochtend begint met nevel maar al snel krijgt de zon de overhand. Er staat maar weinig wind en de temperatuur loopt al snel op naar 20°C.

In de middag en avond veel zon en enkele stapelwolken. De zwakke wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 24°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 14°C.

Dinsdag krijgen we een zonnige en warme zomerdag. De zwakke wind zit in de oosthoek. Het kwik loopt op naar 27°*.

Foto: Tonnie Morsink Na de nevel zonnig