Image for Bestuur ’t Oude Landt gemeentelijk onderscheiden

Bestuur ’t Oude Landt gemeentelijk onderscheiden

In de middag van donderdag 27 juni zijn vier bestuursleden van Stichting ’t Oude Landt gemeentelijke onderscheiden. Met het veranderen van het bestuursmodel van de stichting, nemen vier bestuursleden afscheid.

Nico van der Steeg is de oprichter en initiatiefnemer van Stichting ’t Oude Landt en was sinds 2005 bestuursvoorzitter. Freek Veerman is al sinds 2002 verantwoordelijk voor de bouwzaken van de stichting. Bouke Hummel was vanaf juni 2016 penningmeester en Arie Plomp zette zich ook jarenlang in. Naast deze werkzaamheden voor stichting ‘t Oude Landt, waren de vier allemaal ook actief als vrijwilliger bij andere organisaties.

Met Stichting ’t Oude Landt hebben de mannen in hun bestuursperiode veel voor elkaar gekregen rondom seniorenhuisvesting op park Oude Land. Zo werd het appartementencomplex Hof van Bredius met 28 huur- en koopwoningen gebouwd. Verpleeghuis De Thuynen werd gerealiseerd met daarin 42 plaatsen voor bewoners met dementie of een lichamelijke beperking. Daarnaast zijn hier 20 woonzorg-appartementen in de gemengde sociale huur en vrije sector. Ook werd verzorgingshuis De Hoflanden gerenoveerd tot woonzorg-appartementen voor zelfstandige bewoning. Verder zorgde het bestuur voor een uitbreiding van het zorgaanbod van Park Oude Landt door de komst van Logeerhuis Bredius, een extra locatie van Huisartsenpraktijk Kievitstraat en een ruimte voor fysiotherapie en sporten voor alle bewoners. Tot slot is door hun inspanningen een dagopvang gekomen voor mensen met een beperking: ontmoetingscentrum De Zonnehof en het moderne restaurant Eetkamer Bredius.

Per 1 juni 2024 zijn de vier bestuursleden afgetreden. Tegelijkertijd is er een algemeen directeur, Floor Mattijssen, en een nieuwe Raad van Toezicht gekomen met daarin vier nieuwe leden: Marcel Verboom, Ron de Haas, Saskia Driezen en Esther Nieuwenhuizen.

Video

Weerbericht

Zon en wolken

Geleidelijk aan worden de dagen zonniger en warmer. Gisteren werd er al een begin mee gemaakt.

De vroege ochtend begint met nevel en verder een mix van wolken en zonnige momenten. Er staat weinig wind en de thermometer geeft 20°C aan.

In de middag zon en wolken en in de avond zonnig weer. De zwakke wind is noordwest tot noord. Het kwik loopt op naar 25°C.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 15°C.

Vrijdag vrij zonnig weer. Bij een zwakke zuidoosten wind wordt de temperatuur 28°C.

Foto: Het Groen hart Eerst nevel

Notificaties aanzetten Ja Nee