Image for Beeldbepalende gebouwen niet goed beschermd

Beeldbepalende gebouwen niet goed beschermd

De werkgroep Bodegraven-Reeuwijk van de erfgoedstichting Hugo Kotestein vindt de bescherming van beeldbepalende objecten binnen de gemeente Bodegraven-Reeuwijk “onvoldoende” en de lijst van gemeentelijke monumenten “onvolledig”.

Gedoeld wordt op de onverwachte sloop van het historische accijnshuis bij de Wierickerschans, en op de onzekere toekomst van het Turkenburggebouw uit 1902. Zij acht dit karakteristieke pand van grote cultuurhistorische waarde en maakt zich ernstig zorgen of het pand bij ombouw tot woongebouw haar unieke eigenschappen wel zal behouden.

De erfgoedstichting Hugo Kotestein verzoekt B en W om het pand op de gemeentelijke monumentenlijst te plaatsen. Met de monumentale status wil zij de eventuele sloop van de ‘Boreftse Beurs van Berlage’ voorkomen.

Vrij zonnig weer

Zondag deed zijn naam eer aan. En de temperatuur was prettig. We blijven nog een poosje van dit zomerweer genieten.

Deze maandagochtend begint met nevel maar al snel krijgt de zon de overhand. Er staat maar weinig wind en de temperatuur loopt al snel op naar 20°C.

In de middag en avond veel zon en enkele stapelwolken. De zwakke wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 24°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 14°C.

Dinsdag krijgen we een zonnige en warme zomerdag. De zwakke wind zit in de oosthoek. Het kwik loopt op naar 27°*.

Foto: Tonnie Morsink Na de nevel zonnig

De Agenda

wo
05
jun
vr
21
jun
Bodegraven
za
22
jun
ma
24
jun
ma
24
jun