Image for 6.75 MILJOEN EURO VOOR BETAALBARE WONINGEN

6.75 MILJOEN EURO VOOR BETAALBARE WONINGEN

De gemeente Waddinxveen heeft na een subsidie van 5 miljoen euro, nog een Woningbouwimpuls (Wbi) subsidie ontvangen van 1.75 miljoen euro. In totaal heeft Waddinxveen nu 6.75 miljoen euro subsidie ontvangen De vraag naar woningen in Waddinxveen is groot.

Deze tweede Wbi-subsidie is voor meerdere projecten in de kern van Waddinxveen: het Centrum, Sleutelkwartier en Op Dreef. Hier worden de komende jaren ongeveer 600 woningen gebouwd. In het nieuwe centrum (Gouweplein) komen bij de ingang van de parkeergarage nog ongeveer 200 appartementen. In het Sleutelkwartier zijn de afgelopen jaren oude woningen vervangen door nieuwe woningen en appartementen. Op de plek tegenover het station, het oude gemeentehuis en aan de rotonde wordt op dit moment flink gebouwd. De wijk is nog niet af, de lege plekken worden opgevuld met nog eens 200 woningen. Ten slotte komen er aan de Dreef ongeveer 200 woningen op de locatie van de oude sporthal en het oude Coenecoop College. Ook heeft de gemeente plannen om het verouderde bedrijventerrein aan de Noordkade te ontwikkelen naar een aantrekkelijk woon-werkgebied met 1.500 woningen.

Weerbericht

Wolken en zon

Het aller aardigste zomer weer houdt nog even aan. Wolken, zonnige momenten en een prima temperatuur. Alleen vrijdag deels nat.

Deze woensdagochtend is er veel ruimte voor de zon. De zwakke wind is noordwest en de temperatuur 19°C.

In de middag en avond zonnig weer. De zwakke wind waait uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 22°C.

De nacht levert helder weer op bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Donderdag ochtend en middag een mix van wolken en flinke opklaringen maar in de avond trekt de hemel dicht. De zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 24°C aan

In de nacht is het bewolkt en valt er lichte regen. Met 17°C is het een zwoele nacht.

Vrijdag veel bewolking en in de ochtend en deel van de middag soms wat regen. Op het eind van de middag en in de avond klaart het op. De wind blijft zuidwest. De temperatuur is deze dag 21°C.

Het volgende nieuwe weerbericht wordt zaterdag geplaatst.

Foto: Drenthe natuurlijk Hollandse zomerluchten

RTW ook op DAB+
RTW is een ANBI

RTW FM

RTW
Mauritslaan 55
2741 CE Waddinxveen
Tel (0182) 61 03 79
info@rtw.nl

KvK 41173041
RSIN 007799664

Notificaties aanzetten Ja Nee