Image for 269 leerlingen op de fiets tijdens jaarlijks verkeersexamen Krimpen aan den IJssel

269 leerlingen op de fiets tijdens jaarlijks verkeersexamen Krimpen aan den IJssel

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- Donderdagochtend heeft in Krimpen aan den IJssel het jaarlijkse verkeersexamen plaatsgevonden, georganiseerd door de lokale afdeling van Veilig Verkeer Nederland. Wethouder Hugo van der Wal heeft het startsein gegeven en heeft de deelnemers een goede en veilige tocht door Krimpen gewenst.

Voorafgaand aan het examen zijn de fietsen gecontroleerd om er zeker van te zijn dat ze voldoen aan de huidige veiligheidsnormen. Dit jaar hebben maar liefst negen scholen deelgenomen aan het evenement. In totaal zijn er 269 leerlingen van start gegaan, telkens in duo’s. Langs de route stonden verschillende controleurs die de verrichtingen van de deelnemers beoordeelden. Hierbij is gelet op zaken zoals het uitsteken van de hand bij het afslaan en het stoppen bij voorrangskruisingen.

De deelnemers begonnen het examen met drie punten. Bij terugkomst zijn hun prestaties beoordeeld, wat kon resulteren in een positief of negatief puntentotaal.

Na afloop van het examen zijn de diploma’s op alle deelnemende scholen persoonlijk uitgereikt. De geslaagden hebben bovendien een Widek-fietsbel als cadeau ontvangen, zodat ze goed hoorbaar zijn in het verkeer.

Laatste nieuws uit de Krimpenerwaard

Vrienden van RTV Krimpenerwaard

Zoeken
Notificaties aanzetten Ja Nee