Image for Inspraak over mandeligheid leidt tot aanpassing bestemmingsplan Reeuwijk-Dorp

Inspraak over mandeligheid leidt tot aanpassing bestemmingsplan Reeuwijk-Dorp

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan St Catharina/Achter de boerderij, tijdens de afgelopen gemeenteraadsvergadering goedgekeurd. Alleen de PvdA stemde tegen het plan voor de verbouwing van het voormalige kaaspakhuis tot appartementencomplex aan de Dorpsweg in Reeuwijk-Dorp, omdat het plan geen sociale huurwoningen bevat.


In het bestemmingsplan was opgenomen dat de openbare ruimte gezamenlijk eigendom zou worden van de eigenaren en de gemeente (mandeligheid). Maria Dorresteijn, die 29 mei insprak namens het Dorpsteam Reeuwijk Dorp, Tempel en Buitengebied, wees de gemeenteraad op de nadelen van mandeligheid. Het kan tot onenigheid tussen de eigenaren leiden over de kosten van het onderhoud. Het onderhoud van de openbare ruimte moet minimaal voldoen aan de richtlijnen van de gemeente.


In de raadsvergadering van 10 juni is de mandeligheid uit het bestemmingsplan gehaald. Het programma voor dit plan bestaat uit:1 tot 6 wooneenheden in het voormalig kaaspakhuis St. Catharina en12 rij- en/of hoekwoningen en 7 vrijstaande woningen achter de boerderij.

Kijk hier voor besluitvorming in de gemeenteraad (agendapunt 7)

Zon en wolken

Geleidelijk aan worden de dagen zonniger en warmer. Gisteren werd er al een begin mee gemaakt.

De vroege ochtend begint met nevel en verder een mix van wolken en zonnige momenten. Er staat weinig wind en de thermometer geeft 20°C aan.

In de middag zon en wolken en in de avond zonnig weer. De zwakke wind is noordwest tot noord. Het kwik loopt op naar 25°C.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 15°C.

Vrijdag vrij zonnig weer. Bij een zwakke zuidoosten wind wordt de temperatuur 28°C.

Foto: Het Groen hart Eerst nevel

Live TV

Notificaties aanzetten Ja Nee