Image for Inspraak over mandeligheid leidt tot aanpassing bestemmingsplan Reeuwijk-Dorp

Inspraak over mandeligheid leidt tot aanpassing bestemmingsplan Reeuwijk-Dorp

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan St Catharina/Achter de boerderij, tijdens de afgelopen gemeenteraadsvergadering goedgekeurd. Alleen de PvdA stemde tegen het plan voor de verbouwing van het voormalige kaaspakhuis tot appartementencomplex aan de Dorpsweg in Reeuwijk-Dorp, omdat het plan geen sociale huurwoningen bevat.


In het bestemmingsplan was opgenomen dat de openbare ruimte gezamenlijk eigendom zou worden van de eigenaren en de gemeente (mandeligheid). Maria Dorresteijn, die 29 mei insprak namens het Dorpsteam Reeuwijk Dorp, Tempel en Buitengebied, wees de gemeenteraad op de nadelen van mandeligheid. Het kan tot onenigheid tussen de eigenaren leiden over de kosten van het onderhoud. Het onderhoud van de openbare ruimte moet minimaal voldoen aan de richtlijnen van de gemeente.


In de raadsvergadering van 10 juni is de mandeligheid uit het bestemmingsplan gehaald. Het programma voor dit plan bestaat uit:1 tot 6 wooneenheden in het voormalig kaaspakhuis St. Catharina en12 rij- en/of hoekwoningen en 7 vrijstaande woningen achter de boerderij.

Kijk hier voor besluitvorming in de gemeenteraad (agendapunt 7)

Opklaringen

Na een zonnige zomerdag van gisteren wordt het deze dinsdag minder zonnig en minder warm.

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. De matige wind is zuidwest en de temperatuur 18°C.

In de middag wisselend bewolkt, opklaringen maar er vallen ook buien met kans op onweer. De matige wind waait uit het zuidwesten. Veel warmer dan 20°C

wordt het deze middag niet.

In de avond wordt het droog en zijn er opklaringen.

In de nacht brede opklaringen. Het koelt daarbij af naar 15°C.

Woensdag zonnige perioden en droog weer. De wind is noordwest. De thermometer geeft 22°C aan.

Foto: West Betuwe Opklaringen en buien

Live TV

Notificaties aanzetten Ja Nee