Image for 100 uur taakstraf en rijontzegging voor wegpiraat

100 uur taakstraf en rijontzegging voor wegpiraat

Het OM eiste 100 uur taakstraf en een voorwaardelijke rijontzegging van een jaar. Dit was tegen de Woerdenaar die zes jaar geleden een ernstig ongeluk veroorzaakte op de A12 bij de Meern.

In de podcast De Zaak X van het AD is te horen dat de inmiddels 32-jarige man spijt betuigt. Bij het ongeluk waren een hoogzwangere vrouw en haar man betrokken. Zij liepen letsel op aan hun nek en rug. De baby bleef wonderwel ongedeerd. Nadat de wegpiraat beschonken achter op de auto van de slachtoffers klapte, ging hij er vandoor en verstopte zich onder een vangrail. Het heeft zo lang geduurd voor de zaak voorkwam, omdat de man niet reageerde op contactpogingen van het OM. Hij is echter geen onbekende van de politie. Op dit moment zit de man vast omdat hij zowel in Woerden als in Kamerik inbraken heeft gepleegd. Over twee weken volgt de uitspraak van de rechter.

Video

Weerbericht

Zon en wolken

Geleidelijk aan worden de dagen zonniger en warmer. Gisteren werd er al een begin mee gemaakt.

De vroege ochtend begint met nevel en verder een mix van wolken en zonnige momenten. Er staat weinig wind en de thermometer geeft 20°C aan.

In de middag zon en wolken en in de avond zonnig weer. De zwakke wind is noordwest tot noord. Het kwik loopt op naar 25°C.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 15°C.

Vrijdag vrij zonnig weer. Bij een zwakke zuidoosten wind wordt de temperatuur 28°C.

Foto: Het Groen hart Eerst nevel

Notificaties aanzetten Ja Nee