RTV Krimpenerwaard, voor het laatste lokale nieuws

RTV Krimpenerwaard (officiëel Stichting Lokale Omroep Krimpenerwaard) is de lokale omroep in de gemeente Krimpenerwaard en verzorgd dan ook voor die gemeente met +- 57.000 inwoners het lokale media aanbod. Hierbij brengen we ook nieuws uit de omliggende gemeenten.
Het studiocomplex is gevestigd aan de Dijklaan 57-A in Bergambacht en bevat een redactieruimte, vergaderruimte, tv-studio en 2 radiostudio’s. Ongeveer 70 vrijwilligers zorgen voor nieuws en entertainment. De omroep is actief op radio, televisie en online.

RTV Krimpenerwaard wil de inwoners van de Krimpenerwaard informeren en verbinden. Dat is onze ambitie. Als publieke omroep staan we midden in de samenleving. RTV Krimpenerwaard volgt lokale politici en stelt (kritische) vragen als dat nodig is, maar luisteren ook. Altijd vanaf de zijlijn, kritisch en onafhankelijk.

RTV Krimpenerwaard wil er voor iedereen zijn, ongeacht afkomst, religie of geaardheid. Kunstenaars, sporters, scholieren, ondernemers, daklozen, Christenen, muzikanten, vrijwilligers, Moslims etc. RTV Krimpenerwaard deelt de verhalen van al deze groepen. In de vorm van nieuws, achtergrondverhalen, video’s, maar ook verslagen van evenementen en debatten. Onze verhalen zullen voor iedereen altijd gratis beschikbaar zijn.

Als lokale omroep zijn we een betrouwbare bron voor informatie uit de Krimpenerwaard. Het is onze taak om zorgvuldig te werk te gaan. Feiten checken, kritische vragen stellen, onderzoek doen en bij meerdere bronnen controleren. Als iets door ons gepubliceerd is kun je ervan uit gaan dat het waar is.

Onze journalistieke ambities zijn:

  • Iedere dag het nieuws uit de Krimpenerwaard
  • Politiek, cultuur, economie en sport
  • Menselijke verhalen uit wijken en buurten
  • Politici, bedrijven en maatschappelijke organisaties kritisch volgen
  • Maar ook een bindende factor in de samenleving zijn, door mensen uit alle lagen van de bevolking aan elkaar te tonen en met elkaar in contact te brengen

En dat 7 dagen per week, via alle platformen

Historie
Voor 2015 waren er in de Krimpenerwaard 4 lokale omroepen actief. In voormalig gemeente Bergambacht: Radio Centraal, in voormalig gemeente Nederlek: Vrolek, in voormalig gemeente Schoonhoven: RTV Zilverstad en in voormalig gemeente Vlist: Radio Vlistam. Met de gemeentelijke herindeling per 1 januari 2015 zijn deze 4 omroepen samen opgegaan in RTV Krimpenerwaard. 

Laatste nieuws uit de Krimpenerwaard

Vrienden van RTV Krimpenerwaard

Zoek