Image for Tientallen vrachtwagens en blije gezichten tijdens Truckrun 2024

Tientallen vrachtwagens en blije gezichten tijdens Truckrun 2024

KRIMPENERWAARD – Toeters en veel blije gezichten. Het zijn misschien wel de twee belangrijkste ingrediënten voor de jaarlijkse Truckrun. Komende zaterdag, 8 juni, vindt het evenement weer plaats waarbij meer dan honderd vrachtwagens door de Krimpenerwaard rijden.

De komende editie zal de vijfde editie zijn in zijn huidige vorm. Andere jaren werd de Truckrun georganiseerd door de Waardse Truckers, maar daar kwam een aantal jaar geleden een einde aan. Sinds 2019 wordt het evenement georganiseerd in een ander jasje, “maar met dezelfde goede bedoelingen en hetzelfde enthousiasme”, zo is te lezen op de website.

Vanaf 8:30 uur kunnen de chauffeurs zich melden in de Stormpolder in Krimpen aan den IJssel. Om 11:00 zal de stoet vertrekken en richting Lekkerkerk rijden. De verwachting is dat de chauffeurs en hun bijrijders rond 15:30 uur weer terug zullen zijn in Krimpen aan den IJssel. Het hele programma is te vinden op de website van de Truckrun Krimpenerwaard.

Truckrun geschakeld met de sport
RTV Krimpenerwaard is aanwezig tijdens de Truckrun. Net als voorgaande jaren rijdt de mobiele radiostudio mee en kunnen de chauffeurs en bijrijders hun favoriete plaat aanvragen via whatsapp (0182-890182). Het programma op de radio begint om 11.00 uur. Tot 16.00 uur is de Truckrun op de radio te volgen en kun je horen wanneer de stoet bij jou in de buurt is. Tijdens het programma wordt er geschakeld met het sportprogramma ‘Krimpenerwaard Sport’. Ook zal de televisieploeg een sfeerverslag maken die later in de week te zien is op tv.

Laatste nieuws uit de Krimpenerwaard

Vrienden van RTV Krimpenerwaard

Zoek