Image for Tiende hooibouwdag in Lekkerkerk

Tiende hooibouwdag in Lekkerkerk

LEKKERKERK- Op zaterdag 13 juli vindt van 10.00 uur tot 16.00 uur weer een ouderwetse hooibouwdag plaats in Lekkerkerk. De hooibouw dag wordt georganiseerd door de vriendenclub de Poldertuffers, samen met de familie Ooms van museum De Vrijheid (Opperduit 14/18 in Lekkerkerk).

De Poldertuffers is een verzamelnaam voor een aantal mensen uit Lekkerkerk en omstreken met dezelfde hobby: oldtimer tractoren en alles wat daarmee te maken heeft. Op de hooibouw dag zal worden gemaaid, zwad gekeerd, geschud, ingewierst, geperst, etc., en alles wordt met ouderwetse machines of spierballen gedaan.

Voor de kleine kinderen is er een zandhoop met volop speelgoed, kun je meerijden met de ‘Oude Wurf Express’, kunnen kinderen (en volwassenen) leren ‘touwgie breien’. Ook zijn er weer diverse marktkramen met streekproducten en oude ambachten. En natuurlijk kan iedereen deze dag bezig zijn met hooibouwen met oude trekkers en machines.

Nieuw dit jaar is de kleedjesmarkt voor kinderen. Hiervoor moet je, je wel van tevoren aanmelden. Het verkopen van eten en drinken is niet toegestaan. Aanmelding hiervoor moet vóór 6 juli door een mail te sturen naar: ooms@devrijheidonline.nl Zoals altijd is het evenement gratis toegankelijk.

Als het slecht weer is wordt het hooi op hoppers gezet en wordt er uitgeweken naar zaterdag 20 Juli of zaterdag 27 juli. Bij twijfelachtig weer wordt via de website bekend gemaakt of de hooibouw dag doorgaat.

Foto: Bas de Zeeuw

Laatste nieuws uit de Krimpenerwaard

Vrienden van RTV Krimpenerwaard

Zoeken
Notificaties aanzetten Ja Nee