Image for Lekker eten op Street Food Festival

Lekker eten op Street Food Festival

SCHOONHOVEN – Op het plein van de Oranjeplaats staan woensdagmiddag 19 juni vanaf 17.00 uur kraampjes gereed met de heerlijkste gerechten.

Vanwege Wereldvluchtelingendag wordt een Street Food Festival gehouden. Bezoekers mogen zelf hun eigen gemaakte Streetfood in de verschillende kraampjes plaatsen. In het midden is een leuk marktplein ingericht met bistro tafels en stoelen.

In de kraampjes verschijnen woensdag exotische gerechten zoals kip Biryani volgens traditioneel Indiaas recept. Er is Yalanji uit Syrië en Enjera, Alicha en Zigni uit Eritrea. Gerechten uit meer dan tien verschillende landen.

De dames van de ontmoetingsgroepen van Krimpenerwaard Intercultureel bereiden zelf het Streetfood. Bij de kraampjes vertellen ze de bezoekers alles over de gerechten. Vrijwilligers van Welzijn Krimpenerwaard bereiden in de grote Boudrie pan een special gekruide rijst met veel groenten. Ook wordt er via een Eritrees koffieritueel heerlijke koffie gemaakt. De koffiebonen worden ter plaatste gebrand en gemalen. Voor de kinderen is er een speciaal programma met springkussen, voetbalboarding en schilderactiviteiten.

Vrijwilligers van het Taalhuis, Vluchtelingenwerk, Welzijn Krimpenerwaard en Krimpenerwaard intercultureel zijn aanwezig in een informatie stand om vragen te beantwoorden en alles in goede banen te leiden.

Om 17.00 uur opent burgemeester Hans Beenakker het festival. Het evenement duurt tot 19.00 uur en is geschikt voor het hele gezin. Wie komt wordt gevraagd zelf eten mee te nemen zodat iedereen van elkaar kan proeven.

Laatste nieuws uit de Krimpenerwaard

Vrienden van RTV Krimpenerwaard

Zoeken
Notificaties aanzetten Ja Nee